Translate

22. 12. 2015.


Tuna u marinadi





Sastojci za dve osobe

Tuna i marinada


1 veliki odrezak sveže tune
1 list lovora
10 listova ruzmarina
malo bosiljka
malo origana
3 čena belog luka-naseckano krupno
1 dl maslinovog ulja
biber krupnije mleven
sok od jednog limuna

Priprema

Odrezak tune staviti u jednu činiju i preliti sa marinadom.Treba da se marinira najmanje jedan sat, a najbolje preko noći, povremeno okretati.
Pre pečenja odreska skloniti sav beli luk, ruzmarin, bosiljak i origano sa mesa, jer inače meso može zagorčati, staviti ih ponovo na meso tek kad bude pečeno.
Peći odrezak po 5 minuta sa svake strane na roštilju.
Premazivati sve vreme marinadom.


Posluživanje


Posluživati vruće, može uz pečen hleb i crno vino.
Ovo je retko jelo od ribe, u kome se riba može jesti sirova zato ako naiđete na svežu tunu (puno je konzervirane), obavezno probajte.
                                                                                                       << vrati natrag

Нема коментара:

Постави коментар