Pljeskavice od tunjevine
Sastojci
konzerva tunjevine
jedno jaje
70 g svežeg kravljeg sira
40 g feta sira
2-3 kašike kačkavalja
peršun
3 kašike integralnog pšeničnog brašna
beli i crni biber
2 manja krompira
150 ml pavlake za kuvanje
parmezan
rukola
maslinovo ulje
balsamico sirće
Uputstvo za pripremu:
Umutiti jaje sa brašnom. Dodati izgnječen sir i izrendan kačkavalj. Tunjevinu ocediti od suvišnog soka i dodati u smesu. Začiniti biberom i seckanim peršunom. Ostaviti u frižideru da odstoji 15-ak min.
Za preliv je potrebno dobro skuvati krompir u ljusci. Kada se prohladi oljuštiti ga i izgnječiti. U tiganju sjediniti krompir i pavlaku i uz mešanje kuvati oko 10 min. Ako je suviše gusto sipati još pavlake.
Gotove pljeskavice preliti sosom od krompira, posuti parmezanom.
Rukolu preliti sa maslinovim uljem i sirćetom i poslužiti uz pljeskavice.
Jelo je za tri osobe.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар