Translate

14. 12. 2015.

Pljeskavice od tunjevine



                                                                       Sastojci


konzerva tunjevine
jedno jaje
70 g svežeg kravljeg sira
40 g feta sira
2-3 kašike kačkavalja
peršun
3 kašike integralnog pšeničnog brašna
beli i crni biber
2 manja krompira
150 ml pavlake za kuvanje
parmezan
rukola
maslinovo ulje
balsamico sirće

Uputstvo za pripremu:   


Umutiti jaje sa brašnom. Dodati izgnječen sir i izrendan kačkavalj. Tunjevinu ocediti od suvišnog soka i dodati u smesu. Začiniti biberom i seckanim peršunom. Ostaviti u frižideru da odstoji 15-ak min. 
Rernu zagrejati na 200 C. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Vlažnim rukama oblikovati pljeskavice i peći oko 20 min. Po potrebi smanjivati temperaturu. 
Za preliv je potrebno dobro skuvati krompir u ljusci. Kada se prohladi oljuštiti ga i izgnječiti. U tiganju sjediniti krompir i pavlaku i uz mešanje kuvati oko 10 min. Ako je suviše gusto sipati još pavlake. 
Gotove pljeskavice preliti sosom od krompira, posuti parmezanom. 
Rukolu preliti sa maslinovim uljem i sirćetom i poslužiti uz pljeskavice. 
Jelo je za tri osobe.

Prijatno! 
                                                                                                                                       << vrati natrag

Нема коментара:

Постави коментар