Translate

26. 12. 2015.

Kebab od Tune




Sastojci za 4 osobe


800 gr fileta tune (može i druga riba)
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašike mlevenog kumina
2 kašike soka od limuna

Marinda kermoula:


1/2 kašičice zrna korijandera
3 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevene paprike
malo kajenskog bibera (ljuta papričica)
4 čena belog luka
1 kašika naseckanog svežeg korijandera
1 kašika naseckanog peršuna
može po ukusu malo origana
125 ml maslinovog ulja
80 ml soka od limuna
so,biber


Priprema


Oprati ribu pa je iseći na komade po želji. Ako se koriste drveni štapići umočiti ih kratko u vodu.
Staviti komade ribe u posudu koja nije metalna, preliti uljem, mlevenim kuminom i sokom od limuna. Sve dobro promešati. Staviti u frižider desetak minuta da se marinira.

U međuvremenu napraviti preliv kermoula:
U posudu staviti semenke korijandera, kumin, papriku i kajenski biber, mešati i zagrejati začine da puste aromu oko 30 sek. Začine staviti u drvenu ili keramičku činiju pa ih lagano izgnječiti i izmešati. Dodati naseckani beli luk, peršun, sveži korijander, sok od limuna i maslinovo ulje pa sve lagano izmešati da se dobro sjedini i ostaviti sa strane.

Nanizati komade ribe na ražnjić. Peći na zagrejanom grilu ili na roštilju. Po jedan minut peći sa svake strane ko voli slabije pečeno ili dva minuta sa svake strane za srednje pečeno, ovo vreme pečenja je dovoljno za tunu jer ona se može jesti i sirova.

Posluživanje

Pečeni ražnjić preliti kermoulom i servirati uz neku salatu.

Napomena :Ovo jelo  možete napraviti od svih fileta ribe ali najbolje od tune.
                                                                                                    << vrati natrag


Нема коментара:

Постави коментар