Sastojci
1 kg skuše
400 g šampinjona
1 srednja glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika kuvanog pirinča
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika vegete
1/2 kašičice bidera
Priprema
Skuše očistiti, dobro oprati i kuhinjskim ubrusom
upiti višak tečnosti. Začiniti ih vegetom i puniti nadevom.
Za nadev sitno iseckati crni i beli luk, sitno iseckati
dva krupnja šampinjona i sve pomešati sa kašikom kuvanog pirinča. Začiniti sa malo
limunovog soka, kašičicom vegete i pola kašičice bibera.
Zatvoriti skuše čačkalicama, staviti u podmazanu
tepsiju, rasporediti na pola presečene šampinjone, preliti sa malo maslinovog
ulja, pokriti folijom i peći 20-tak minuta u zagrejanoj rerni na 200
stepeni. Zatim skinuti foliju i peći još 20-25 minuta.
Posluživanje
Uz bareni pirinač kao prilog služiti toplo sa prelivom po želji, a
može i bez dodataka. Prijatno!
Vrati na prethodnu stranu<<< Idi na sledeću stranu>>>
Skuša sa povrćem u belom vinu
Vrati na prethodnu stranu<<< Idi na sledeću stranu>>>
Skuša pripremljena u rerni
Нема коментара:
Постави коментар