Translate

5. 2. 2020.

Skuša punjena nadevom


Sastojci

1 kg skuše
400 g šampinjona
srednja glavica crnog luka
čen belog luka
1 kašika kuvanog pirinča
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika vegete
1/2 kašičice bidera


Priprema

Skuše očistiti, dobro oprati i kuhinjskim ubrusom upiti višak tečnosti. Začiniti ih vegetom i puniti nadevom.
Za nadev sitno iseckati crni i beli luk, sitno iseckati dva krupnja šampinjona i sve pomešati sa kašikom kuvanog pirinča. Začiniti sa malo limunovog soka, kašičicom vegete i pola kašičice bibera.
Zatvoriti skuše čačkalicama, staviti u podmazanu tepsiju, rasporediti na pola presečene šampinjone, preliti sa malo maslinovog ulja, pokriti folijom i peći 20-tak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Zatim skinuti foliju i peći još 20-25 minuta.

Posluživanje

Uz bareni pirinač kao prilog služiti toplo sa prelivom po želji, a može i bez dodataka. Prijatno!

Vrati na prethodnu stranu<<<                                                                               Idi na sledeću stranu>>>    

Skuša pripremljena u rerni
Skuša sa povrćem u belom vinu








  •                                                                            

Нема коментара:

Постави коментар