Translate

17. 12. 2015.

 MEDITERANSKA TUNA



                                                                Sastojci


6 kašika maslinovog ulja
4 kom tunjevine
so, biber
1 crveni luk
2 čena belog luka
3 kašike začina kapra
3 kašike maslinki, zelenih, slanih konzerv.
0.5 dl grožđica-sušeno grožđe
5 kom paradajza
1 šoljica ribljeg temeljca (kuvana riba sa povrćem)
2 kašike peršuna
4 lista bosiljka
2 kašike pinjola (jestive semenke bora)

Upustvo za pripremu

U dubljem tiganju zagrejati maslinovo ulje. Odreske tune posoliti i pobiberiti te propržiti na ulju  do smeđe boje sa donje strane, oko 3-4 minute. Tunu staviti na tanjir.
U istom tiganju  na laganoj vatri dinstati luk da omekša, oko 1 minut. Dodati beli luk, kapar (prvo moraju biti umočeni u vodi 10 min pa proceđeni), masline, grožđice i paradajz (oguliti, očistiti od semenki i naseckati) te nastaviti kuvati mešajući još 2 minute. Ako paradajz ne pusti dovoljno soka, dodati vodu ili temeljac.
Odreske tune takođe vratiti u tiganj pa poklopiti poklopcem i kuvati na srednjoj vatri dok tuna bude potpuno kuvana.
Umešati peršun i bosiljak te začiniti sa soli i biberom.

Preliti tunjevinu umakom i servirati ukrašenu tostiranim pinjolima.

                                                                                          << vrati natrag

                                                              

Нема коментара:

Постави коментар