Translate

28. 3. 2016.

SKUŠA SPREMJENA U RERNI




Sastojci


skuše (količina po želji)
2 limuna
2 glavice belog luka
2,5 dl belog vina
pirinač, kukuruz, maslinke, 
biber
začin
bosiljak
list peršuna
origano
maslinovo ulje
so

Priprema


Skuše očistiti, odstraniti utrobu i škrge, ali da riba ostane ucelo. Zatim ribu natrljati morskom solju, začinom i biberom. Dodati i malo usitnjenog bosiljka i origana. Jednu glavicu belog luka očistiti, izgnječiti i njime premazati utrobu svake ribe. Iseći jedan limun i nakapljati po utrobi i celoj ribi. Složiti ribu na tanjir, pokriti folijom i staviti u frižider. Ribu sutradan izvaditi, prvo svaku kratko zapeći u teflonskom tiganju, na malo maslinovog ulja. Tako zapečenu ribu poređati u nauljen  pleh maslinovim uljem, pa postepeno dolivati pomalo belog vina, dok se ne utroše dva decilitra. Peči na 200 stepeni oko pola sata da se riba lepo zarumeni.

Ribu u toku pečenje prelivati sledećim prelivom: očistiti preostalu glavicu belog luka, izgnječiti i pomešati sa sokom od limuna, iseckanim listom peršuna, kašičicom začina, 0,5 dl belog vina. Kada su ribe pečene, izvadite ih iz tepsi, a preliv servirati u malim činijama.

Kao prilog može biti krompir salata, pirinač sa kukuruzom, maslinke. I naravno uz ovo jelo izvrsno ide belo vino.

                                                                          << Vrati natrag

.....................................................................................................................................

Нема коментара:

Постави коментар