Translate

30. 3. 2016.

PIKANTNA SKUŠA




Sastojci


3 skuše 
3 kašike senfa sa krupno samlevenim biberom
2 glavice luka
veza peršuna
3 dcl belog suvog vina
1 kašika začina
malo soli
maslinovo ulje


Napomena

Broj komada ribe prilagoditi broju ljudi koji će je konzumirati, a naravno prilagoditi i odstale sastojke.


Priprema


Ribu očistiti, osušiti salvetama i začiniti začinom. Sitno iseckati luk i peršun pa pomešati sa senfom i time nafilovati ribu iznutra i spolja, prekriti providnom folijom i ostaviti da stoji u frižideru.

Ribu poređati na alu foliju, preliti maslinovim uljem, umotati i zapeći  u zagrejanoj rerni na  200 stepeni, zatim  preliti sa 1 dcl belog suvog vina i peci 15/20 minuta na nizoj temperaturi (tepsija treba da je pokrivena folijom) uz postepeno dolivanje preostalim vinom. Pred kraj zapeci otkrivene. Ko voli može se još od gore posuti sitno iseckanim lukom i peršunom. Kao prilog može biti pirinač, krompir sa blitvom ili krompir salata, razno povrće...

                                                                            << Vrati natrag

Нема коментара:

Постави коментар