PIKANTNA SKUŠA
Sastojci
3 skuše
3 kašike senfa sa krupno samlevenim biberom
2 glavice luka
veza peršuna
3 dcl belog suvog vina
1 kašika začina
malo soli
malo soli
maslinovo ulje
Napomena
Broj komada ribe prilagoditi broju ljudi koji će je konzumirati, a naravno prilagoditi i odstale sastojke.
Priprema
Ribu očistiti, osušiti salvetama i začiniti začinom. Sitno iseckati luk i peršun pa pomešati sa senfom i time nafilovati ribu iznutra i spolja, prekriti providnom folijom i ostaviti da stoji u frižideru.
Ribu poređati na alu foliju, preliti maslinovim uljem, umotati i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, zatim preliti sa 1 dcl belog suvog vina i peci 15/20 minuta na nizoj temperaturi (tepsija treba da je pokrivena folijom) uz postepeno dolivanje preostalim vinom. Pred kraj zapeci otkrivene. Ko voli može se još od gore posuti sitno iseckanim lukom i peršunom. Kao prilog može biti pirinač, krompir sa blitvom ili krompir salata, razno povrće...
<< Vrati natrag
<< Vrati natrag
Нема коментара:
Постави коментар