RAŽNJIĆI OD LOSOSA
Sastojci (za 4 osobe)
600 gr lososa
2 dcl maslinovog ulja
2 duže tikvice
čeri paradajz
origano
Marinada
so, biber, ruzmarin,
biljni začin
maslinovo ulje
Priprema
Gotove filete ribe očistiti od kože i pincetom izvadite sve kosti. Kod velikog lososa(4kg) kosti se vrlo lako pronađu i izvade, jer su velike.
Losos iseći na trake, zatim na komade 4x4cm, komadi mogu biti i tanji pa će se kraće peći. Losos marinirati samo sa malo soli, bibera, ruzmarina, biljnim začinom i maslinovim uljem. Marinirati 30 minuta prije toplotne obrade, jer inače ako so stoji duže od 20-30 min izvuče svu vlagu i svježinu ribe. Za mariniranje i gotova mešavina ribljih začina može isto poslužiti.
Izabrati što duže tikvice, dobro oprati i iseći tanke šnite, najbolje sa širokoim nožem za guljenje povrća. Po jedan komad lososa uviti (zarolati) u po jednu šnitu tikvice, ostavite da odstoji 30-tak minuta. Na drvca za ražnjiće nabadati naizmenično losos urolan u tikvicu i čeri paradajz. Posuti origanom po ukusu.
Na dobro zagrejanom roštilju ili ploči peći oko 3 minute sa svake strane. Ovako pripremljeni losos bit će veoma mekan i fin. Uživajte u ovom preukusno pripremljenom lososu !
Posluživanje
Najbolja vina koja odgovaraju uz lososa su redom: Pinot noir, Traminac, Frankovka, Chardonnay itd.
<< vrati natrag
Нема коментара:
Постави коментар