Translate

5. 1. 2016.

Pečen losos u rerni




Sastojci za 4 osobe

4 odreska lososa
1 šolja maslinovog ulja
1 šolja badema
1 glavica crvenog luka
1 glavica belog luka
2 limuna
so i biber po ukusu
1 kašičica sitno seckanog ruzmarina
bosiljak i origano po ukusu

Priprema


Prekriti pleh alu folijom, sipati pola maslinovog ulja, poređati odreske, dodati beli luk sečen na listiće, crveni luk sečen na kriške, bademe sečene na listiće, posoliti i pobiberiti, preliti ostalim maslinovim uljem, prekriti krugovima limuna, posuti ruzmarinom, bosiljkom, origanom (ako volite), dobro zatvoriti krajevima alu folije i peći na 220 stepeni oko pola sata. Skloniti foliju odozgo i odreske dopeći još oko 15 minuta.

<< vrati natrag

Нема коментара:

Постави коментар