Translate

11. 1. 2016.

Losos sa pinjolima




Sastojci za 4 osobe


4 fileta svežeg lososa (800 g)

Za marinadu:


1 limun
1 kašičica soli
biber po ukusu
2 kašičice maslinovog ulja
grančica ruzmarina

Za sos:


6 kašika maslinovog ulja
6 čena izgnječenog belog luka
4 kašike iseckanog peršuna
malo soli po ukusu
400 ml belog vina (porto)
40 g pinjola (semenke bora, smeštene ispod bodljikavih listova šišarki)

Priprema


Marinadu pripremiti od limunovog soka, soli, bibera, maslinovog ulja i ruzmarina.
Losos preliti marinadom i ostaviti da stoji nekoliko sati.
Sos se priprema tako što se na maslinovom ulju proprži beli luk, pa doda peršun i malo soli.
Zatim se doda belo vino i pinjoli pa se kuva oko 10 minuta dok se masa smanji na pola. 
Losos ispeći na zagrejanom tiganju.


Način posluživanja:

U posudu za posluživanje složiti ribu, preliti sa toplim sosom i može se kao prilog dodati kuvano povrće.

                                                                                     << vrati natrag

Нема коментара:

Постави коментар