Losos sa pinjolima
Sastojci za 4 osobe
4 fileta svežeg lososa (800 g)
Za marinadu:
1 limun
1 kašičica soli
biber po ukusu
2 kašičice maslinovog ulja
grančica ruzmarina
Za sos:
6 kašika maslinovog ulja
6 čena izgnječenog belog luka
4 kašike iseckanog peršuna
malo soli po ukusu
400 ml belog vina (porto)
40 g pinjola (semenke bora, smeštene ispod bodljikavih listova šišarki)
Priprema
Marinadu pripremiti od limunovog soka, soli, bibera, maslinovog ulja i ruzmarina.
Losos preliti marinadom i ostaviti da stoji nekoliko sati.
Sos se priprema tako što se na maslinovom ulju proprži beli luk, pa doda peršun i malo soli.
Zatim se doda belo vino i pinjoli pa se kuva oko 10 minuta dok se masa smanji na pola.
Losos ispeći na zagrejanom tiganju.
Način posluživanja:
U posudu za posluživanje složiti ribu, preliti sa toplim sosom i može se kao prilog dodati kuvano povrće.<< vrati natrag
Нема коментара:
Постави коментар