Translate

21. 1. 2016.

Tuna u sosu od luka



Sastojci za 4 osobe


800 g fileta tune
2 kašike maslinovog ulja
200 g paradajza
1-2 šargarepe

250 g luka
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika začina (sušeno povrće)
2 kašike gustina
50 ml belog vina
3 kašike limunovog soka
3 kašike ulja
so
mleveni biber
bosiljak ili origano

Priprema


Na maslinovom ulju propržiti iseckan luk, šargarepu i paradajz.
Dodati jabukovo sirće i začin pa dinstati desetak minuta. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodati gustin razmućen u malo vode i vina.
Filete tune nakvasiti limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i sa obe strane peći na ulju po pet minuta.

Posluživanje


Na ugrejanu tacnu poređati gotove filete tune, preliti sosom od luka i posuti bosiljak ili origano (ko voli). Kao prilog može se poslužiti pirinač ili baren krompir.

                                                                                  << vrati natrag

Нема коментара:

Постави коментар