PRELIVENA TUNA
Sastojci
500 g sveže tune
so
maslinovo ulje
sok od pola limuna
1 čen belog luka
Preliv
2 crvene paprike
250 g pavlake za kuvanje
vezica peršuna
1 čen belog luka
origano i bosiljak po ukusu
so
biber
Priprema
Kada se kupi komad tune, iseći ga na odreske, posoliti i staviti u marinadu. Marinada se pravi od maslinovog ulja, belog luka i limunovog soka. Neka sve odstoji u frižideru prekriveno folijom nekoliko sati, da riba upije maslinovo ulje i limun. Zatim zagrejati ulje na tiganju i na umerenoj temperaturi pržiti odreske tune oko 10 minuta.
Preliv
Papriku iseckati na tanke rezance propržiti na maslinovom ulju i dodati pavlaku za kuvanje, uz mešanje. Nakon nekoliko minuta dodati so, biber, sitno seckan peršun i beli luk. Posuti origanom ili bosiljkom po ukusu.
Serviranje
Tunu servirati na dugačkom tanjiru za ribu i posuti prelivom.
Kao prilog može se servirati pirinač ili kukuruz šećerac.
Kao i uz svaku ribu, i uz tunu, posebno zadovoljstvo daje čaša kvalitetnog belog vina.
<<vrati natrag
<<vrati natrag
Нема коментара:
Постави коментар