Translate

15. 2. 2016.


PRELIVENA TUNA



 Sastojci


500 g sveže tune
so
maslinovo ulje
sok od pola limuna
1 čen belog luka

Preliv

2 crvene paprike
250 g pavlake za kuvanje
vezica peršuna
1 čen belog luka
origano i bosiljak po ukusu
so
biber

Priprema

Kada se kupi komad tune, iseći ga na odreske, posoliti i staviti u marinadu. Marinada se pravi od maslinovog ulja, belog luka i limunovog soka. Neka sve odstoji u frižideru prekriveno folijom nekoliko sati, da riba upije maslinovo ulje i limun. Zatim zagrejati ulje na tiganju i na umerenoj temperaturi pržiti odreske tune oko 10 minuta.

Preliv

Papriku iseckati na tanke rezance propržiti na maslinovom ulju i dodati pavlaku za kuvanje, uz mešanje. Nakon nekoliko minuta dodati so, biber, sitno seckan peršun i beli luk. Posuti origanom ili bosiljkom po ukusu. 

Serviranje

Tunu servirati na dugačkom tanjiru za ribu i posuti prelivom.
Kao prilog može se servirati pirinač ili kukuruz šećerac.
Kao i uz svaku ribu, i uz tunu,  posebno zadovoljstvo daje čaša kvalitetnog belog vina.
                                                                                      <<vrati natrag


Нема коментара:

Постави коментар